Volledig scherm
Christian Rudolph. © Jan Rosmulder

Burgmans Biljarts deelt in Bergeijk met directe concurrent

BERGEIJK - De belangrijke wedstrijd tussen Burgmans Biljarts en 't Hartje/Van Wanrooy leverde zaterdagavond in de Buffalo League driebanden een 4-4 gelijkspel op.

Bij Hoeks-van Gompel liet speler/teamleider Johan Roijers zijn goede vorm wederom zien en hij rekende met 40-19 na 31 beurten probleemloos af met Ad Koorevaar. De pauzestand werd 2-2 omdat Rik van Beers in zijn laatste twee pogingen miste en Davy van Havere zijn ontbrekende drie caramboles wel maakte. Marco Janssen was ondanks een gemiddelde van 1.210 niet opgewassen tegen de Turk Savas Bulut want die realiseerde 2.105. Cruciaal was dus het afsluitende duel tussen Christian Rudolph en Tayfun Tasdemir. De Duitser van de thuisploeg nam na een serie van negen het initiatief via 15-5 (4). Met 34-30 werd het toch nog spannend maar Rudolph bleef kalm en zette met zijn 40-34 zege na 24 beurten de 4-4 eindstand in de boeken. "Het gelijkspel tegen onze directe concurrent was dik verdiend", aldus Johan Roijers. "Zeker gezien de sterke opstelling waarmee ze voor de dag kwamen.

Volgende week staat voor ons de wedstrijd tegen nummer laatst TOVV 2 in Vlaardingen op het programma. Bij winst slaan we een mooi gaatje, wat een mooie stap richting lijfsbehoud zou kunnen zijn." In de eerste divisie driebanden deed middenmoter De Molen uit Reusel goede zaken met 3-5 winst bij Pieter Kies Toptuinen. Menno de Vries uit Budel bleek met moyenne 0.930 en reeks van negen de beste van iedereen. Man op Maat/'t Caves won met dezelfde cijfers bij Constructor Staalbouw. Raymond Ceulemans en Wil Janssen zorgden samen met de remise van Leslie Menheer voor de winst.