Volledig scherm
Dick Jaspers © Jan Rosmulder

Burgmans Biljarts in Bergeijk onderuit tegen HCR Prinsen

BERGEIJK – In de Buffalo League driebanden leed Burgmans Biljarts in eigen huis een 2-6 nederlaag tegen HCR Prinsen uit Haarlo. Met vijf punten na tien duels staat de debutant op de derde plaats van onderen. Zondag volgt een uitwedstrijd bij lijstaanvoerder Eureka Biljarts.

Johan Roijers bracht hoop bij de thuisploeg want hij versloeg Raymund Swertz met 40-30 na 29 beurten. Op dat moment moest Rik van Beers in de nastoot tegen Jelle Pijl zeven caramboles maken maar de Bladelnaar haakte af na twee treffers. Halverwege dus 2-2.

Kopman Marco Janssen keek tegen Dick Jaspers al tegen een 21-30 achterstand aan toen de bezoeker ook nog eens een serie van negen produceerde. Een poging later stond de 22-40 (23) uitslag op het scorebord. Met een gemiddelde van 1.739 bleek Jaspers de beste speler van allemaal. Hij neemt volgende week deel aan het WK driebanden in Bordeaux. Op de andere matchtafel was Bert van Manen via 30-31 in fel gevecht geleverd met Anno de Kleine. De Helmondse bezoeker had de beste eindsprint: 31-40 na dertig beurten.