Volledig scherm
Rik van Beers © Jan Rosmulder

Burgmans Biljarts verzilvert voorsprong niet

VLAARDINGEN - Op bezoek bij TOVV 2 leidde Burgmans Biljarts halverwege met 0-4 in de Buffalo League driebanden. Zoals zo vaak dit seizoen werd het spannend en
eindigde het duel bij de hekkensluiter in 4-4. Met 10 punten na 14 wedstrijden liet de Bergeijkse debutant daarmee een kans liggen om verder dan 4 punten afstand te nemen van de gevarenzone.

Rik van Beers was de eerste die de finish bereikte. De Bladelnaar keek tegen Marcel Scheffer na 11 beurten tegen een 16-8 achterstand aan. In de volgende 20 omlopen stelde hij echter orde op zaken gezien de 32-40 eindstand. Marco Janssen volgde een ander scenario en ging met 6 caramboles van acquit. Tegenstander Ger Windt kwam pas in de slotfase op toeren: 33-40.

Na de pauze speelden de op papier sterke Duitsers Ronny Lindemann en Christian Rudolph voor Burgmans. Lindemann kon de hoge verwachtingen niet waarmaken al kwam hij na een mislukte start tegen Sander Jonnen terug tot 33-32. Jonen scoorde aansluitend 4-0- 3 en daarmee werd de tussenstand 2-4 in de wedstrijd. Christian Rudolph had dus tegen Kay de Zwart minimaal een remise nodig om zijn ploeg aan de overwinning te helpen. Bij 37-37 was het echter de thuisspeler die de beslissende 3 caramboles maakte.

In de eerste divisie kwam De Molen uit Reusel tegen Treva ook tot een gelijkspel. Paul Bruijstens, serie van elf, en Menno de Vries wonnen dankzij moyenne 1.176. Man op Maat/'t Caves behaalde bij BC Arnhem een remise na winst van Freddy Staelens en Raymond Ceulemans.