Volledig scherm
Tina Bachmann geeft de speelsters van Oranje-Rood aan hoe ze moeten lopen in het veld. © BSR Agency

Coach Bachmann na seizoen weg bij Oranje-Rood

Tina Bachmann is aan haar laatste seizoen bezig als hoofdcoach van de vrouwen van Oranje-Rood. De 41-jarige Duitse is in de winterstop met de Eindhovense hockeyclub overeengekomen om de optie voor een derde seizoen in haar contract niet te lichten.

Bachmann werd in 2004 olympische kampioen met Duitsland en speelde van 2009 tot 2014 vijf seizoenen voor voorloper Oranje Zwart. Ze was trainer van de mannen van Bundesligaclub HTC Uhlenhorst en de vrouwen van SCHC voordat ze anderhalf jaar geleden het coach-stokje bij Oranje-Rood overnam van Toon Siepman. Bachmann combineert het coachen met een baan als lerares in Duitsland. ,,Ik heb twee passies: hockey en mijn leraarschap. Om te voorkomen dat die met elkaar gaan conflicteren, is het beter nu een stap terug te doen qua hockey en mijn handen vrij te hebben voor extra taken en verantwoordelijkheden op school”, geeft Bachmann als reden op voor haar vertrek in de zomer.

Vorig seizoen leidde Bachmann haar ploeg naar de play-offs om het landskampioenschap en werd het bekertoernooi om de Gold Cup gewonnen. Met de vierde plaats in de Livera hoofdklasse staat Oranje-Rood er dit seizoen wederom goed voor in het veld. Ook in de zaal zijn de play-offs binnen handbereik. De club laat in een reactie weten ‘ervan overtuigd te zijn dat het team en volledige staf van Dames-1, ondanks deze vroege en wellicht onverwachte aankondiging, vol gas gaat richting de play-offs.’

Volledig scherm
Tina Bachmann. © BSR Agency
  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”