Volledig scherm
Colin Bekers finisht als eerste. © Kees Martens/FotoMeulenhof

Colin Bekers snelste in de Valkenloop

VALKENSWAARD - Casper van der Putten van Eindhoven Atletiek wint de Valkenloop in Valkenswaard. Maar eigenlijk ook weer niet. Want Colin Bekers, uitkomend in de masters 35+, is op de halve marathon veel sneller dan Van der Putten.

Casper van der Putten (21) is de uitgesproken favoriet bij de mannen senioren. Dat is de belangrijkste wedstrijdcategorie. AV Valkenswaard organiseert het evenement, waaraan deze zondag in de verschillende categorieën liefst 1400 lopers meedoen. Maar direct na de start neemt een magere man de leiding: Colin Bekers. Hij is 1.73 meter en weegt 58 kilo. Deze 37-jarige atleet uit Teteringen loopt in de klasse masters 35+. De afstand tussen hem en zijn achtervolgers blijft een paar minuten overzichtelijk. Dan gaat Bekers er als een speer vandoor. Hij wint de race in 1.09.55 uur. Dat is vier minuten boven het parcoursrecord. "Die wind", hijgt Bekers na de wedstrijd. "Maar ik had ook geen goede benen. Eerlijk gezegd, ging het voor geen meter. Het was een halve marathon lang een gevecht tegen mezelf." Ruim anderhalve minuut na Bekers komt de volgende loper over de finishlijn. Het is Van der Putten.

Vrouwen
De vrouwenwedstrijd wordt gewonnen door Eveline Martens van Eindhoven Atletiek in 1.20.43. De masters Heleen Plaatzer (Cifla, 1.22.21) en Gwynny Hamilton (Eindhoven Atletiek, 1.28.05) lopen de tweede en derde tijd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement