Jeffrey Herlings op archiefbeeld.
Volledig scherm
Jeffrey Herlings op archiefbeeld. © KTM Images

Crosser Herlings ongenaakbaar in Franse voorwedstrijd

Jeffrey Herlings heeft ook zijn tweede oefenrace voor het 2020-seizoen gewonnen. De crosser uit Oploo overklaste alle WK-toppers in de MX1 om vervolgens ook de superfinale op zijn naam te schrijven.

In Frankrijk nam Herlings het op tegen een peloton WK-toppers. Zowel in de eerste als in de tweede manche was Herlings meer dan tien seconden sneller dan de rest. In de eerste manche versloeg hij thuisrijder Gautier Paulin en in de tweede manche moest een andere Fransman, Romain Febvre, eraan geloven. Ook Clement Desalle, Jeremy Seewer, Pauls Jonass en Kevin Strijbos waren aanwezig.

Ook de superfinale, waarin de beste coureurs uit de verschillende klassen het tegen elkaar opnemen, troefde Herlings de concurrentie af. Tom Vialle was de beste MX2-rijder op de achtste plaats. De Fransman had ook beide manche gewonnen van de 250-klasse. Daarin was Kay de Wolf uit Eersel de beste Nederlander op de twaalfde plaats algemeen.

De wedstrijd in LaCapelle Marival geldt als generale repetitie voor de meeste coureurs. Over twee weken vindt de eerste ronde plaats van het WK motorcross. De MXGP van Groot-Brittannië staat dan op het programma in Matterley Basin.