Volledig scherm
CTO

CTO Eindhoven verder als CTO Zuid

EINDHOVEN - Het CTO Zuid (Centrum voor Topsport en Onderwijs in Eindhoven) kan de komende jaren 64 talenten in 8 verschillende sporten intensief blijven begeleiden. Bij de hernieuwde certificering hoort een subsidiebedrag van 500.000 euro voor het CTO en 95.000 euro voor het RTO (Regionale Topsport Organisatie) in Noord-Brabant.

“We zijn ontzettend blij met deze erkenning", zegt directeur Mark Meijer van CTO Zuid. "Voor ons ook een mooi moment om onze naam te veranderen van CTO Eindhoven naar CTO Zuid. Dat dekt de lading beter, omdat we werken voor heel Brabant en Zeeland. De talenten komen bij ons in een speciaal topsport- en talentontwikkelingsprogramma, waarin onderwijs en sport op elkaar afgestemd zijn. De talenten wonen, trainen en studeren op één plek.”

Nieuw dit jaar zijn poolbiljarten, autosport en schoonspringen. Turnen (mannen), zwemmen, judo, baseball, vrouwenvoetbal en hippische sport vielen al onder het CTO. Meijer: "Feitelijk gaan we er wel iets op achteruit. We hebben minder sporters, maar meer sporten.”

Bovendien moet de organisatie van dit bedrag ook de huur van sportaccommodaties voor de talenten betalen. Bij de andere CTO’s in Nederland hoeft dat niet, daar worden die kosten door de gemeenten gedragen. “Dat is iets waar we de komende periode wel met de gemeenten over in overleg moeten. Want als de huur als een forse kostenpost wegvalt, kunnen wij met dat budget inzetten voor de talenten, zodat we bij de volgende Olympische Spelen weer meer medailles naar Brabant kunnen halen.”