Volledig scherm
Gerard de Rooy © ©WILLYWEYENS.COM/facebookDAKAR

Dakar is weer de eindbestemming voor De Rooy

SON - Gerard de Rooy was dit jaar niet in zijn sas in de deels verregende Dakar Rally in Zuid-Amerika. Het dreigement van de tweevoudig winnaar van het truckklassement om volgend jaar uit te wijken naar de Africa Eco Race, blijft dit keer niet bij woorden alleen. Team De Rooy zal begin volgend jaar op twee fronten actief zijn.

De vrachtwagenequipe splitst zich op. De Rooy zelf zal de kopman zijn in Afrika, met een gloednieuwe Iveco Powerstar. De Argentijn Federico Villagra gaat de kar trekken voor Iveco in de Dakar Rally. De Rooy gaat in juli eerst nog proefrijden in de Silk Way Rally.

De Noord-Afrikaanse wedstrijd start eind december in Marokko en finisht op 16 januari in Dakar, voorheen altijd het eindstation in Parijs-Dakar. Jan de Rooy, de vader van Gerard, zegevierde er in 1987 bij de vrachtwagens.

Opsplitsen

,,De komende weken gaan we nader bekijken hoe we het team gaan opsplitsen en bepalen wie naar Afrika gaan en wie naar Zuid-Amerika om de beste service te verlenen aan zowel mij als Villagra", verklaarde De Rooy.

De 36-jarige transportondernemer uit Son dreigde in het verleden al eens eerder om organisatie ASO de rug toe te keren en terug te gaan naar Afrika. Wegens sponsorbelangen kwam hij toen op dat besluit terug. Nu heeft hij hoofdsponsors Iveco en Petronas wel over de streep kunnen trekken.