Volledig scherm
© Creative Commons

DDW en Rosolo nog ongeslagen in topklasse

Overzicht korfbal,,We waren verdedigend sterk en hebben de wedstrijd gedomineerd. Bovendien vielen een aantal goals via verschillende schijven, en dat is altijd mooi om te zien”, zag DDW-trainer Tjeerd Kooiman (foto) na de eerste zege van het zaalseizoen in de topklasse: Prinses Irene werd in eigen huis met 19-8 verslagen.

Leonie van Gestel was uitblinker volgens de trainer van de Hooge Mierdese equipe. ,,Ze maakte goals en was sterk met haar duelkracht.”

Rosolo begon in diezelfde competitie met een zege, en speelde dit keer gelijk waardoor het ook op vier punten komt. In een gelijkopgaande wedstrijd tegen Swift scoorden beide ploegen evenveel: 14-14. ,,Vooral in het begin waren de doelpunten duur, maar gaandeweg kwamen we goed in de wedstrijd. Na een ruststand van 5-9 begonnen we slecht aan de tweede helft en kwamen we achter met 11-9. Vijftig seconde voor tijd maakten we de gelijkmaker, en we kregen zelfs nog kansen om de wedstrijd te winnen”, aldus Will van de Kruijs, oefenmeester van de Reuselsen. ,,Maar gezien de wedstrijd was dit een logisch resultaat voor beide ploegen.”

Een niveautje lager, in de hoofdklasse, verloor het Hoogeloonse Klimroos met 13-18 op de eerste speelronde in de zaal van De Merels.

Ook Rooi en het Luyksgestelse Stormvogels spelen in diezelfde klasse, en zij zochten elkaar de eerste wedstrijd gelijk op in Sint-Oedenrode. In een niet altijd even goede wedstrijd was het uiteindelijk Stormvogels dat aan het langste eind trok en zorgde dat niet beide ploegen met een punt aan het seizoen begonnen. De gevierde speelster was uiteindelijk Jessie Heuveling, die met haar vierde van de dag de beslissing bracht. Winnend coach Anke Scheerens was tevreden met de punten. ,,We hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt, maar de punten zijn binnen.”

Hoofdklasser ODC verloor thuis met 16-17 van Heumen. De ploeg uit Ommel begon slecht aan het duel en stond al snel met 1-7 achter. ,,We verzuimden onze verdedigende taken goed uit te voeren”, vertelde Frank van den Enden, die waarnam voor zijn broer en trainer Alf van den Enden. ,,Het lukte om het daarna op de rails te krijgen.” ODC knokte zich terug in het duel en ging rusten met een 8-10 achterstand. Na rust kwam de thuisploeg zelfs langszij. ,,Vervolgens hadden we het beste van het spel en dachten erop en erover te gaan”, liet Frank van den Enden weten. Zo verliep het duel tussen beide ploegen op het veld. Alleen pakte ODC deze keer niet de overwinning. ,,De bal wilde niet vallen. De wedstrijd leek met een gelijkspel te eindigen, maar zij kregen net voor tijd nog een strafworp.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement