Volledig scherm
© StockPZC

DDW verslapt na sterke eerste helft

overzicht vrouwenkorfbalDDW uit Hooge Mierde verloor met 17-13 van nummer één Swift, waardoor het de aansluiting met de top drie in de topklasse enigszins verliest.

Dat terwijl DDW in de eerste helft tegen Swift nog de betere was, aldus coach Tjeerd Kooiman. ,,Alleen met een ruststand van 5-7 hebben we het kwaliteitsverschil onvoldoende in goals omgezet. Daarna verslapten we, waardoor we uiteindelijk verliezen.” DDW staat nu gedeeld vierde en gaat een spannend competitieslot tegemoet, waarin plaatsing voor de play-offs op het spel staat.

Het Reuselse Rosolo mengt zich ook weer in die strijd door een 7-9 overwinning op Prinses Irene.

In de hoofdklasse won Stormvogels uit Luykgestel met 8-12 van Klimroos uit Hoogeloon. In een niet al te beste eerste helft gingen de teams nog gelijkop, waarna Stormvogels wist na rust alsnog het verschil maakte.  

Koploper ODC verloor in de hoofdklasse met 12-10 bij Heumen. ,,Aanvallend liepen we achter de feiten aan”, constateerde ODC-trainer Alf van den Enden. ,,Verdedigend hadden we onze zaakjes op orde, maar we misten opgelegde kansen. Sinds het zaalseizoen hebben we onze goede vorm nog niet te pakken.” 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement