Volledig scherm
PREMIUM
14-04-2018: Volleybal: Mannen Furos v Hajraa: Kerkrade (L-R) © Orange Pictures

De titel van Hajraa is ook van Han van Schijndel: 'Dubbel en dwars verdiend'

Henri van Schijndel (70) omhelst zijn spelers na de kampioenswedstrijd. De coach van Hajraa lacht. Hij is al bijna 60 jaar bezeten van volleybal. Zijn ploeg heeft deze zaterdag in Kerkrade met 1-3 (15-15, 15-25, 25-22, 23-25) gewonnen van Furos en promoveert naar de tweede divisie.

Henri van Schijndel, Eindhovenaar van geboorte en woonachtig in Helmond, bedankt zijn spelers voor de inzet. Maar ook voor hun steun tijdens de ziekte van zijn vrouw, die afgelopen december overleed. ,,Dit seizoen was het kampioenschap onze doelstelling”, zegt Van Schijndel later. ,,Het lukte vorig seizoen net niet, nu wel. De jongens hebben het dubbel en dwars verdiend.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.