Volledig scherm
© Adrie Smolders

Dion Koch wint Kermisronde van Weebosch

WEEBOSCH - Flink bezweet passeerde oud-Bergeijkenaar Dion Koch als eerste na vijftig ronden de meet in het centrum van Weebosch. De 41-jarige Koch uit Neerpelt (België) mag zich daardoor de derde winnaar bij de heren recreanten van de Kermisronde van de Weebosch noemen en krijgt volgend jaar ook een tegel in de befaamde Walk of Fame voor de kerk in het dorp. Mike van Herk uit Bergeijk werd de winnaar van het Groot Bergeijk klassement. Bij de Dames elite/beloften ging de hoofdprijzen naar Vera Koedooder.

Weebosch genoot zaterdagmiddag van de diverse wedstrijden die werden verreden. Met de befaamde draaimolen van de Weebosch op de achtergrond wist speaker Joop Engelen de renners met zijn commentaar op te zwepen. De toeschouwers genoten aan de hangtafels van de vele consumpties die deze middag werden genuttigd. Burgemeester Arinda Callewaert meldde de aanwezigen dat oud-wethouder van Bergeijk en huidig burgemeester van Laarbeek de winnaar werd van het Nederlands Kampioenschap voor burgemeesters. Een waardig opvolger van Driek van de Vondervoort.

Ererondje
De wielrensters Eva Buurman (3e) en Laura Gorter (2e) vertellen over hun ervaring met de ronde van de Weebosch: "Je moet je concentratie houden. Vooral het smalle fietspad en de vele bochtjes achter mekaar maken het moeilijk. Je moet je kop er goed bij houden," vertelt Eva Buurman. Laura Gorter: "We zijn met drieën weggereden, maar zes rondjes voor het einde reed Vera weg van ons. Vera Koedooder werd ook de winnaar van het Kempenklassement. Na een ererondje in een open auto met rondemiss Rochelle Noten gaan de drie dames met bloemen terug naar hun familie.

Jarig
In de groene trui, als leider van dit klassement, staat Mike van Herk aan de start. Als de rondemiss het startschot heeft gelost gaat de wedstrijd over 50 ronden van 900 meter van start. De kinderen hebben nauwelijks oog voor de kermisronde en vermaken zich op de kleine kermis achter het parcours. Ondertussen vechten Martijn Schippers en Harm Rombouts om de punten voor het Groot Bergeijk Klassement. De speaker meldt even later dat Johnny Bosmans vandaag jarig is en dat de winnaar vijftig euro mee naar huis mag nemen.

Gebroken sleutelbeen
Guus Moors die in de organisatie zit van de ronde van Luyksgestel vindt het knap dat zo'n klein dorp (red. 700 inwoners) deze ronde weet te organiseren. "Het is wel leuk dat de ronde zo klein is, want daardoor zien de mensen ze veel rijden." Winnaar Dion Koch van De Grensrijders uit Luyksgestel vertelt desgevraagd dat het dit keer goed ging in Weebosch. "Twee jaar geleden brak ik hier mijn sleutelbeen."