Volledig scherm
Golfers Jeroen Krietemeijer, Lars van Meijel en Rowin Caron © Jeroen Hendriks

Drie golfvrienden, drie dromen, één team: Golfteam JLR

EINDHOVEN - Drie Brabantse golftalenten maken volgende maand de overstap naar het profcircuit. Jeroen Krietemeijer, Rowin Caron en Lars van Meijel trainen samen, spelen samen en vormen nu ook buiten de baan één team. Met Golfteam JLR willen ze elkaar inspireren en hopen ze sponsoren aan te trekken.

Jeroen Krietemeijer (23) uit Vught, Rowin Caron (23) uit Oosterhout en en Lars van Meijel (22) uit Best beginnen in januari aan hun reis op het profcircuit. Een reis die ze samen gaan ondernemen. Niet voor niets luidt hun slogan: All for one en one for all. Om hun kansen op succes te vergroten hebben de drie talenten samen een team opgericht: Golfteam JLR.

"Het is voor zover wij weten een unieke samenwerking tussen golfers", zegt Caron. "Met Golfteam JLR hopen we elkaars niveau op te krikken. Kijk, als één van ons goed presteert werkt dat door op de anderen. We gaan sowieso heel veel samen trainen en voor zover mogelijk reizen we ook samen naar toernooien om kosten te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van een hotelkamer en een huurauto op locatie."

Krietemeijer: "Nu we een team vormen zijn we voor bedrijven een aantrekkelijke partij. Een sponsor heeft bij ons driemaal zoveel exposure dan bij een individuele sporter, zoals bij naamsvermelding op onze kleding en golftassen." Voor bedrijven die een kostbaarder partnership willen aangaan met Golfteam JLR verzorgen de drie golfers een clinic voor het personeel. Van Meijel: "En grote sponsoren willen we uitnodigen voor een bezoekje aan een toernooi in het buitenland."

Amerika
De jonge mannen hebben de afgelopen jaren als topamateur vele (internationale) toernooien op hun naam geschreven. "We zijn er klaar voor", zegt Caron die deze zomer na vier jaar terugkeerde uit Amerika. Hij combineerde in Florida zijn studie met golf. "Ik heb daar een geweldige tijd gehad. De hele Amerikaanse cultuur ademt sport. Nu ik mijn studie heb afgerond is het tijd om alles op het golf te zetten."

Dat geldt ook voor zijn maten Van Meijel (die drie jaar studeerde en golfde in Memphis) en voor Krietemeijer, die zijn opleiding genoot in Nederland. De ambitieuze sporters hebben zich ten doel gesteld om binnen drie jaar op het hoogste Europese niveau te acteren; de European Tour, waarop ook Nederlands beste golfer Joost Luiten actief is.

Investeren
De komende jaren staan in het teken van investeren. In spel en geld, heel veel geld. Van Meijel: "Een seizoen op de Alps Tour waar ik en Rowin op spelen, kost zo'n 30.000 euro per persoon. Puur aan reiskosten en hotels. "En voor mij geldt hetzelfde", zegt Krietemeijer die zijn geluk gaat beproeven op de Pro Golf Tour.