Volledig scherm
Andre Kuipers.

DSC-coach Kuipers: 'De groep voelt zich in de steek gelaten'

EINDHOVEN - In het debuutseizoen in de Korfbal League wordt DSC opgeschrikt door een dopinggeval binnen de selectie. Sven van Baggum testte na de uitwedstrijd tegen AW.DTV positief.

„De groep voelt zich in de steek gelaten, iedereen was behoorlijk over de zeik", aldus Andé Kuipers, coach van DSC. "Wij willen vooruit en dan kun je niet te veel ruis op de lijn gebruiken. Gelukkig was het niet van invloed op ons spel. We moeten nu verder met andere pionnetjes, terwijl we Sven en ook Marloes (Veenstra, out met een achillespeesblessure, red.) hard nodig hebben. We gaan het nog zwaar genoeg krijgen in de League nu tegenstanders zich op ons gaan instellen en wij minder mogelijkheden hebben om hen te verrassen.”

Van Baggum kwam deze zomer over van KVS. Hij was toe aan een nieuwe start en vond een baan en huis in Eindhoven. „ Die structuur heeft niet mogen baten. Persoonlijk vind ik het stom dat hij zo’n keuze maakte en sneu dat hij blijkbaar niet lekker in zijn vel zat. Sven is de fout ingegaan en zal gestraft worden”, zegt de zeer teleurgestelde Kuipers, die zich in het korfbal enkel een dopinggevalletje van een jaar of twintig geleden kan herinneren. „Simpel: je hebt er niks aan, dus het gebeurt niet. Met een titel verdien je geen miljoenen. Korfbal is gewoon een huis-tuin-en-keukensport.”

Het KNKV volgt de reglementen van de Dopingautoriteit en het bondsbestuur heeft de zaak voor behandeling overgedragen aan de tuchtcommissie. Van Baggum is hangende het onderzoek geschorst. Er is niet bekendgemaakt om welke verboden stof het gaat. KNKV-voorzitter Rob Meijer stelt op de eigen website korfbal.nl: "Eerst moeten alle feiten op tafel komen en is het afwachten wat een eventuele contra-expertise, die moet plaatsvinden binnen zeven werkdagen, oplevert. Dan is het niet correct om alles voor die tijd al prominent naar buiten te brengen."