Volledig scherm
Wouter Blok, de nieuwe trainer van DSC. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

DSC geeft overwinning weg in slotfase

De korfballers van DSC zijn het seizoen in de hoofdklasse begonnen met een gelijkspel tegen Avanti/Flexcom. Op eigen veld in Eindhoven was de eindstand tegen de ploeg uit Pijnacker 14-14. Topscorer voor de ploeg van de debuterende trainer Wouter Blok was Timo de Wit met vijf treffers.

DSC begon sterk aan de wedstrijd en keek geen moment tegen een achterstand aan. Avanti maakte er een fysieke strijd van en werkte in de openingsfase een 3-0 achterstand ongedaan. Bij rust wist de thuisploeg toch weer uit te lopen naar 8-5.

In de tweede helft brak het scorend vermogen DSC op. Het ene vak scoorde makkelijk, maar in het andere vak haperde de productie. Van 10-10 werd het 12-10, 12-12, 14-12, 14-14. De laatste en beslissende gelijkmaker van Avanti viel een minuut voor tijd.

  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.