Volledig scherm
DSC-topscorer Robbe de Wit (in het rood) © Bert Jansen/FotoMeulenhof

DSC houdt punt over aan duel met KZ in Korfbal League

EINDHOVEN - De korfballers van DSC hebben aan de League-wedstrijd tegen KZ/Hiltex een punt overgehouden. In sporthal De Vijfkamp in Eindhoven stond er zaterdagavond 22-22 op het scorebord. Debutant DSC staat na vijf wedstrijden in de zaalcompetitie achtste met drie punten.

DSC-trainer André Kuipers zag zijn team slap beginnen tegen de ploeg waar hij vorig seizoen nog als speler voor actief was. Koog aan de Zaan liep simpel uit naar 4-11. Kuipers wees zijn spelers tijdens een time-out op verkeerde keuzes die er werden gemaakt en zette het vooral verdedigend beter neer. Al strijdend kwam DSC terug tot 12-13 bij rust, waarna er zich een spannende tweede helft ontspon: 22-22. Robbe de Wit was de Eindhovense topscorer met vijf goals. "Vooraf teken je voor deze uitslag, maar het had voor ons ook een puntje extra kunnen zijn", aldus Kuipers, die al zijn acht wisselmogelijkheden benutte terwijl hij met Tjeerd Kooiman en Maaike Roubos in het startende verdedigingsvak al twee reserves liet beginnen. De spelers uit het tweede pikten het prima op.

Achillespeesblessure
Op de training van donderdag heeft basiskracht Marloes Veenstra haar achillespees afgescheurd. De Veldhovense, in de eerste vier duels goed voor liefst dertien doelpunten, is vrijdag al geopereerd en staat voorlopig buitenspel. Kuipers: "Een drama. Dit punt is ook voor haar."
Aan Eindhovense zijde ontbrak ook Sven van Baggum. De club heeft hem een disciplinaire maatregel opgelegd omdat hij volgens voorzitter Rob Aarts 'de regels van de vereniging heeft overtreden'. Hij zal zaterdag 17 december ook niet spelen in Nijeveen tegen DOS'46. Daarna volgt een gesprek.

Scores DSC: Robbe de Wit (5), Joan Vos (3), Maaike Roubos (3), Timo de Wit (2), Dennis Snel (2), Tjeerd Kooiman (2), Hanne-Mieke van Galen (2), Lotte van Montfort (2), Thije Antheunisse (1).

Stand Korfbal League (per 10-12): 1. PKC 5-10, 2. TOP 5-8, 3. LDODK 5-8, 4. Blauw-Wit 4-6, 5. KZ 5-5, 6. DOS'46 5-4, 7. Fortuna 5-3, 8. DSC 5-3, 9. DVO 5-1, 10. AW.DTV 4-0.