Volledig scherm

DSC promoveert naar Korfbal League

PAPENDRECHT - DSC is gepromoveerd naar de Korfbal League. De Eindhovense club verzekerde zich zaterdagmiddag in Papendrecht van promotie door TOP Arnemuiden te verslaan met 13-21. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de club dat DSC op het hoogste niveau in Nederland zal uitkomen.

Na 2 zware duels in de halve finale tegen Wageningen had DSC zaterdag weinig moeite met TOP. Na 25 minuten stond het al 4-11 voor de Eindhovenaren. Hun Zeeuwse tegenstander probeerde in de tweede helft die achterstand uit alle macht ongedaan te maken, en leek daar na een furieuze openingsfase na de hervatting nog in te slagen ook. Binnen 6 minuten had TOP de achterstand verkleind naar 9-12. Daarna herstelde DSC zich en met nog iets minder dan 10 minuten te gaan had Maaike Roubos de voorsprong getild naar 8 doelpunten (10-18). TOP kon het gat in het vervolg niet meer dichten en na 50 minuten wist DSC zich met de 13-21 eindstand verzekerd van promotie.

De DSC-doelpunten werden gemaakt door Maaike Roubos (5), Timo de Wit (4), Dennis Snel (3), Marloes Veenstra (3), Tjeerd Kooiman (2), Florian Bastiaens, Renee Kuin, Anouk Janssen en Thije Antheunisse.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement