Volledig scherm
© ANP

Eef Kamerbeek Games in het teken van limietpogingen voor EK en Spelen

EINDHOVEN ]Bij de Eef Kamerbeek Games, zaterdagavond (van 18.00 tot 20.30 uur) op Sportpark De Hondsheuvels in Eindhoven, hopen enkele Nederlandse topatleten limieten voor de EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio te halen.

Bij het discuswerpen gaat Eric Cadée voor beide limieten. Hij krijg competitie van de meerkampers Ingmar Vos en Pelle Rietveld. Corinne Nugter hoopt bij de vrouwen de A-limiet voor de EK te werpen. Zij neemt het op tegen Nina de Poorter van de organiserende vereniging Eindhoven Atletiek.
Ook de 100 meters zijn sterk bezet. Het Nederlandse estafetteteam rond Dafne Schippers moet immers nog geformeerd worden.
Bij de mannen behoort Jonathan Mutebwa van Eindhoven Atletiek tot de favorieten voor de zege op de kortste sprintafstand. Op de 400 meter horden gaat Jesper Arts van Lopersgroep Deurne op jacht naar een snelle eindtijd.
Na de Harry Schulting Games in Vught en de T-Meeting in Tilburg vormt de Eef Kamerbeek Games de afsluiting van het Brabantse drieluik met nationale status. De toegang is gratis.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement