Volledig scherm
VALKENSWAARD - Kickbokser Robbie Hageman © Jean Pierre Reijnen

Einde kickbokscarrière voor ongeneeslijk zieke Robbie Hageman

De kickbokscarrière van Robbie Hageman is definitief voorbij, nu uit onderzoek is gebleken dat hij ongeneeslijk ziek is. Onlangs werd bekend dat de Eindhovenaar een tumor in zijn hoofd heeft, dat gezwel wordt binnen enkele weken verwijderd. ‘SLECHT nieuws. Het is helaas niet mogelijk om het helemaal te verwijderen. Het gezwel zal in de toekomst altijd weer aangroeien’, schrijft vader Theo Hageman op Facebook. 

Na de operatie gaan de artsen bekijken of het gezwel bestraald moet worden. Dat is nog niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de carrière als kickbokser van Hageman definitief voorbij is. Contactsport is hem door de doktoren verboden. ‘Zoals het nu is, gaat Robbie er niet aan dood. De toekomst zal uitwijzen wanneer het weer gaat groeien en of het dan weer te behandelen is. Voor ons als ouders, broer, schoonvader en zijn gezin is het natuurlijk een klap als je zoon midden in het leven staat en we dit te horen krijgen’, vervolgt vader Hageman. 

Junior zelf reageerde onlangs bijzonder nuchter op het schokkende nieuws dat er een tumor in zijn hoofd was gevonden. Het gezwel werd gevonden omdat hij tegen de Rus Dmitri Menshikov knock-out ging. Bij Glory is het dan verplicht om een scan van de hersenen te laten maken. Hageman was tot die partij nooit knock-out gegaan. ,,Alles gebeurt met een reden. Ik ben niet iemand die zich snel zorgen maakt”, reageerde Hageman toen nuchter. 

De Eindhovenaar was wereldkampioen bij de bonden Enfusion en Kombat League en tekende vorig jaar een tweejarig contract bij Glory. Daarmee deed hij wat hij het liefst deed: over de hele wereld vechten. Volgens zijn vader staat hij, ook nu hij te horen kreeg dat hij definitief moet stoppen, er positief in. ‘Jullie kennen Robbie, ook nu vertelt hij alles met een lach. Ik ben trots op hem.’ The Rabbit gaat zich vanaf nu op zijn sportschool Out of the Boks in Valkenswaard focussen. Daar gaat hij vanaf nu nóg meer tijd insteken, kondigde hij onlangs al aan.