Volledig scherm
Rene Hooghiemster won dit seizoen Omloop der Kempen in Veldhoven. © photo: Cor Vos

Einde voor Alecto Cycling Team

NA 10 JAARAan het einde van dit wielerseizoen is het over en sluiten voor Alecto Cycling Team. Nadat eerder al bekend werd dat hoofdsponsor Alecto in 2020 niet meer terug zou keren, is nu het doek definitief gevallen voor het wielerteam.

Alecto, een elektronicabedrijf uit Den Bosch, werd begin dit jaar overgenomen en de nieuwe directie besloot het sponsorcontract niet te verlengen. Het elektronicabedrijf is vier jaar betrokken geweest bij het continental cycling team, eerst twee jaar als subsponsor en in 2018 en 2019 als hoofdsponsor. Het is de ploegleiding niet gelukt om een nieuwe sponsor te vinden.

 Baby-Dump wielerteam

Tien jaar lang was Alecto Cycling Team een gerenommeerde ploeg in het nationale wielerpeloton. De mensen achter Stichting Wielersport Valkenswaard werkten hard om de ploeg bestaansrecht te geven. Waar Ruud Jansen, Albert van Maasakkers, Peter Vossen en Hans Bierens in 2010 de basis legden voor het Baby-Dump wielerteam, werd dit vanaf 2012 met de toevoeging van oud-profwielrenner Piet Rooijakkers uitgebouwd tot een semi-professioneel Continentalteam. 

De wielerploeg behaalde veel successen. Twan Castelijns won in 2015 bijvoorbeeld de Topcompetitie en teamgenoten Robbert de Greef en Rick Ottema volgden de jaren daarna. De wielerploeg, met onder anderen  Coen Vermeltfoort uit Vlijmen en Abe Celi uit Oosterhout in de gelederen, kreeg afgelopen april een groot drama te verwerken, toen Robbert de Greef uit Geldrop na een hartstilstand in de Omloop van de Braakman overleed.

Volledig scherm
Robbert De Greef. © Cor Vos

,,De renners zijn nog volop gemotiveerd om het recordseizoen van 2017 (zeven klassieke zeges) te evenaren en zullen de laatste wedstrijden van het seizoen nog van zich laten horen. Het doet deugd dat praktisch alle renners inmiddels een nieuw team voor komend seizoen hebben gevonden", laat de ploeg op de website weten.