Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Eindhoven Kemphanen na verlenging naar halve finale play-offs

Eindhoven Kemphanen heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-off om de titel in de eerste divisie ijshockey. Na een 8-3 thuiszege won de regerend kampioen bij HIJS Den Haag na verlenging. Het werd 4-5.

Kemphanen kreeg veel meer weerstand te verwerken in het tweede duel van de best-of-three serie. Twee keer zag het de thuisploeg terugkomen van een achterstand en het kwam zelfs even op een 3-2 achterstand.

Door goals van Rastislav Veres en Olaf Schöningh kwam Kemphanen op een 2-0 voorsprong, waarna het dus drie goals achter elkaar te verwerken kreeg. Mike Verschuren en opnieuw Veres brachten de best geplaatste eerste divisie ploeg weer op voorsprong 4-3. Nog voor het einde van de tweede periode stond HIJS echter alweer op gelijke hoogte.

Ondanks de nodige power plays tegen, waarbij Kemphanen zelfs twee keer met drie man op het ijs stond, werd er niet meer gescoord. De beslissing viel zelfs met een man minder, toen Veres de 4-5 na 39 seconden in overtime in het net legde. De volgende tegenstander van Kemphanen is het toekomstteam van UNIS Flyers Heerenveen.