Volledig scherm
© Gerrit van Keulen

Eindhoven wil WK hockey 2026 binnenhalen

Een WK-hockeyfinale in 2026 in het Philips Stadion. Het idee uit de koker van voormalig Oranje Zwart-voorzitter Simon van den Boomen wordt redelijk positief ontvangen door de gemeente Eindhoven, BrabantSport en hockeybond KNHB. PSV wil eerst meer concrete informatie ontvangen.

Volledig scherm
© Pro shots

,,Het is meer dan een blinde ambitie”, stelt initiatiefnemer Van den Boomen. ,,We zijn er vroeg bij omdat we echt willen dat het aan de voorkant goed geregeld wordt.” 

Meer sportevenementen

Het plan om een mondiaal hockeytoernooi te organiseren, ontstond enkele jaren geleden toen Van den Boomen als voorzitter van het toenmalige Oranje Zwart bezig was de Euro Hockey League (EHL) van 2017 naar Eindhoven te halen. ,,Met de provincie en gemeente hebben we toen besproken dat we hier meer grote sportevenementen willen houden. We zetten vol in op een WK hockey voor heren en dames.”

,,De belangrijkste wedstrijden zullen in het PSV-stadion gespeeld worden, waar een tijdelijk kunstgrasveld aangelegd moet worden'', legt Van den Boomen uit. ,,Eind van dit jaar willen we de onderzoeksfase compleet hebben zodat we kunnen werken naar de officiële kandidaatstelling eind 2019."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement