Volledig scherm
Mimoun El Boujjoufi

Eindhovenaar El Boujjoufi beoogde bondscoach taekwondo

EINDHOVEN - Mimoun El Boujjoufi (44) uit Eindhoven maakt een goede kans om de nieuwe bondscoach taekwondo te worden. Deze positie kwam onlangs vrij nadat bondscoach Habib Kazemi en zijn assistent Tommy Mollet er de brui aan gegeven hadden, omdat ze boos zijn op bondsvoorzitter Fred Buitenhuis.

Taekwondo-bondscoach Habib Kazemi en zijn assistent Tommy Mollet konden zich niet vinden in het bondsbeleid. De coaches wilden de selectieleden van de nationale ploeg verplichten deel te nemen aan de centrale trainingen. Volgens Mollet wilde één selectielid dat niet. ,,Deze speler heeft een trainingsprogramma bij de club”, aldus ex-taekwondoka Mollet. ,,Dat is oké. Maar dan moet je wel naar de centrale trainingen komen. Wil je als het Nederlandse taekwondo een vuist maken naar buiten toe, dan doe je dat samen.”

Mollet zegt dat hij en Kazemi een gesprek zouden hebben met de niet bij naam genoemde speler. ,,Maar wat schetst onze verbazing? Bondsvoorzitter Fred Buitenhuis had de speler al verteld dat ie niet naar de centrale trainingen hoefde. Dat deed de voorzitter zonder ons ervan op de hoogte te stellen. Hij ondermijnde ons gezag. Wij vonden het zwaarwegend genoeg om ermee te kappen. Ga je door, dan neemt niemand je nog serieus.” Buitenhuis: ,,Jammer dat ze weg zijn. Maar het is totale onzin. Ik weet niet eens waarom Habib en Tommy zijn gestopt. Ze gaven geen reden van vertrek op.” Mollet: ,,Zo gaat het altijd. Dit is niet de eerste keer dat er strubbelingen zijn. Maar de voorzitter weet donders goed dat we in een e-mail tekst en uitleg hebben gegeven.”

Buitenhuis moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hij is gecharmeerd van Eindhovenaar Mimoun El Boujjoufi. ,,Een fantastische coach”, aldus de preses. ,,En dat zeg ik natuurlijk niet voor niks.” El Boujjoufi coacht de nationale junioren- en cadettenselectie. In die hoedanigheid werkte hij nauw samen met Kazemi en Mollet. El Boujjoufi heeft een eigen taekwondoschool en is tevens verbonden aan het Regionaal Trainings Centrum (RTC) Eindhoven. ,,En ik geef les op het Summa College in Eindhoven”, zegt hij. ,,Een druk leven.”
,,Of ik bondscoach van de senioren wil worden? Ik handel eerst de doorstroom vanuit het RTC af. Er komen nieuwe talenten aan. Daarna ga ik nadenken over wat ik wil. Maar ik betreur de gang van zaken. De sporter staat niet meer centraal. Het gaat vandaag de dag over randzaken. Weet je, ik zou het liefst nog samenwerken met Habib en Tommy.”