Volledig scherm
Roan van de Moosdijk, archieffoto. © F&H Kawasaki Racing Team

Eindhovenaar Van de Moosdijk stelt EK-titel veilig

Roan van de Moosdijk heeft in Zweden definitief de titel gepakt in het EMX250-kampioenschap. De Eindhovenaar ging met een voorsprong van elf punten naar de MXGP in Uddevalla en gaf deze niet meer weg.

Van de Moosdijk legde op zaterdag al de basis voor de eindzege. Na een degelijke start wist hij zich van net buiten de top-vijf naar de tweede plek te rijden. Onderweg passeerde hij daarbij ook naaste concurrent Stephen Rubini, wie hij enkele weken geleden in Lommel de leiding in de titelstrijd had ontnomen met een dominante dubbelslag.

Tijdens de laatste manche van het kampioenschap op zondagochtend koesterde de F&H Kawasaki-rijder hierdoor een voorsprong van dertien punten. Deze veilige marge maakte dat de 18-jarige zich niet bovenmatig in hoefde te spannen. Terwijl de Italiaan Alberto Forato de zege pakte en Rubini tweede werd, reed Van de Moosdijk naar de zesde plaats. Hiermee hield hij zes punten over voor zijn eerste titel.

Vorig jaar eindigde het Eindhovense talent nog als derde. Komend seizoen maakt hij de overstap naar het WK MX2 met zijn huidige team. Later dit jaar neemt Van de Moosdijk nog deel aan de MX2 in Turkije en China. Ook is hij geselecteerd voor het MXoN-team van Nederland waarin hij en Calvin Vlaanderen elkaar beconcurreren voor de MX2-plek.