Volledig scherm
Roan van de Moosdijk © Yamaha Racing

Eindhovenaar Van de Moosdijk wint tweede GP op rij

De 18-jarige motorcrosser Roan van de Moosdijk heeft in Kegums voor de tweede keer op rij de EMX250 gewonnen. De Eindhovenaar won beide manches en was zo, net als een week eerder in Rusland, de winnaar van de wedstrijd.

Van de Moosdijk rijdt in het voorprogramma van de MXGP waarin onder andere Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff in actie komen. Strikt gezien is de EMX250 het Europese kampioenschap onder 23 met 250cc-machines en daarin staat Van de Moosdijk derde, zeven punten achter de nummers één en twee. De EMX250 vormt het opstapje naar het MX2 wereldkampioenschap, waarin Van de Moosdijk in 2017 en ook dit jaar een aantal wedstrijden reed. In Portugal eindigde Van de Moosdijk dit jaar knap als vijfde in de MX2.

De coureur van F&H Kawasaki Racing Team won drie van de laatste vier manches en pakte daarmee twee GP-zeges. Met nog twee wedstrijden te gaan, volgende week in Duitsland en in augustus in Lommel, ligt het kampioenschap nog volledig open, ook voor Van de Moosdijk.

  1. Medailles lijken ver weg voor springruiters, Van der Vleuten een van de lichtpuntjes dit seizoen

    Medailles lijken ver weg voor springrui­ters, Van der Vleuten een van de lichtpunt­jes dit seizoen

    Aan de vooravond van de Europese kampioenschappen in eigen land was Rob Ehrens kritisch op de springruiters. ,,Door het ijs gezakt”, stelde de bondscoach onomwonden, na tegenvallende prestaties in de landenwedstrijd van Aken. Maikel van der Vleuten uit Someren keek bedenkelijk bij de vraag of een medaille straks haalbaar is in het Kralingse Bos van Rotterdam. ,,Zeg nooit nooit”, was het beste wat de winnaar van het CSI Twente er van kon maken.