Volledig scherm
Den Bosch 14-03-2019Indoor Brabant Dressuuramazone Anne Meulendijks tijdens wereldbeker GPRoy Lazet © roy lazet

EK-debuut smaakt naar meer voor dressuuramazone Anne Meulendijks uit Heeze

In het Kralingse Bos in Rotterdam maakte dressuuramazone Anne Meulendijks (26) uit Heeze donderdag haar EK-debuut in de Grand Prix Special. Met haar 14-jarige ruin MDH Avanti NOP behaalde ze een prima score van 73,663 procent. ,,Hier ben ik heel erg blij mee. Ik heb een foutloze proef gereden. Voor nu was dit het maximale.”

Meulendijks ging een beetje behoudend van start. Dat had vooral te maken met haar mindere optreden van afgelopen maandag tijdens de Grand Prix van de landenwedstrijd. Toen maakte Avanti twee wisselfouten door miscommunicatie. Meulendijks: ,,Nu weet ik dat Avanti geen machine is. Vandaag werkte hij weer hard voor me in de ring. Hij is zo’n fijn wedstrijdpaard.”

Een EK bij de senioren leek lange tijd ver weg voor Meulendijks. ,,Het voelt nog steeds onwerkelijk dat ik hier sta. Vroeger keek ik op tv naar Edward Gal en Totilas. Nu is Edward mijn ploeggenoot”, zei de jonge amazone die dinsdag in de teamwedstrijd zilver won met de Nederlandse ploeg.

Het EK smaakt hoe dan ook naar meer voor Meulendijks. ,,Natuurlijk kijk ik al naar volgend jaar, naar de Olympische Spelen. Plaatsing voor Tokio wordt mijn hoofddoel. Ik ga er alles aan doen om daar bij te zijn.”