Eindhovense Milou van der Heijden in actie.
Volledig scherm
Eindhovense Milou van der Heijden in actie. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

EK squash in Eindhoven wordt uitgesteld

Het EK squash dat in april zou worden gehouden in het Klokgebouw in Eindhoven is vanwege het coronavirus uitgesteld. De organisatie hoopt het toernooi te kunnen verplaatsen naar later dit jaar.

Sjef van der Heijden, eigenaar Squashtime Eindhoven: ,,De organisatie voelt de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor belanghebbenden, spelers en bezoekers. Zorg dragen voor de volksgezondheid en gehoor geven aan het optimaal kunnen bestrijden van het virus is uitermate belangrijk en hier dient de squashsport zijn verantwoordelijkheid te nemen. We zien als organisatie dan ook geen andere mogelijkheid het EK uit te stellen. Als we straks het toernooi alsnog mogen organiseren, gaan we er het grootste squashfeest van Europa van maken.”

De komende periode zullen betrokken partijen op zoek gaan naar een alternatieve datum voor dit Europese toernooi, waarop internationale topspelers als Gregory Gaultier, Camille Serme, Simon Rossner en de Eindhovense Milou van der Heijden zouden strijden om de titel. De kaartverkoop voor het toernooi is voorlopig gesloten. Al gekochte kaarten blijven geldig voor het toernooi later dit jaar.