Volledig scherm
Chepleting wint de marathon van Eindhoven © Fotoburo Meulenhof

Eliud Kipchoge inspireert winnares Betty Chepleting in Marathon Eindhoven

Betty Chepleting was met 2.28,43 uur de snelste bij de vrouwen op de Marathon Eindhoven. Een winnende tijd waar de organisatie tevreden mee mag zijn en waar de 31-jarige Keniaanse zelf erg blij mee was. 

,,Ik had 2.31,18 staan, dus haar toch een paar minuten van mijn pr af”, vertelde ze in atletenhotel Pullman. ,,Het was moeilijk. Het regende vanochtend en dat maakte het kouder dan verwacht. Maar ik had heel hard getraind en kon me dus toch verbeteren. Daarvoor ben ik naar Eindhoven gekomen. Misschien kom ik volgend jaar wel terug om hier nog harder te lopen.”

Chepleting was de enige aas uit Kenia in het vrouwenveld. Ze komt net als de winnaar bij de mannen Laban Mutai uit Eldoret, waar zaterdag een volksfeest losbarstte nadat Eliud Kipchoge de barrière van 2 uur had gebroken bij de Ineos 1.59 Challenge in Wenen. ,,Alle Kenianen stonden daardoor hier happy aan de start. Het gaf ons ook energie om te pushen en te proberen onze eigen grenzen te verleggen. En dat is gelukt.”

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”