Volledig scherm
PREMIUM
Jeffrey Herlings © Ray Archer

‘Actie Herlings niet supersportief, ook niet onsportief’

De botsing van Jeffrey Herlings met Tony Cairoli deed John van den Berk afgelopen zondag terugdenken aan zijn duels met rivaal Dave Strijbos. ,,Zoiets kwam bij ons vaker voor. Na afloop gaven we elkaar een hand en praatten nergens meer over”, zegt de wereldkampioen van 1987 en 1988. 

Van den Berk noemt de inhaalactie van Herlings in de Britse GP, die leidde tot de val van zijn concurrent, ‘niet supersportief’. ,,Maar ook niet onsportief. Hij doet er gewoon alles aan om te winnen. Zoiets gebeurt in het heetst van de strijd. Het heeft ermee te maken wat er vooraf is gebeurd. Cairoli heeft dit jaar al een paar keer geprobeerd Jeffrey mentaal kapot te maken. En dat is niet gelukt. Ik begrijp het wel. Tony is al negen keer wereldkampioen, rijdt beter dan ooit en dan is er eentje nog sneller. Dat is moeilijk te handelen.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.