Volledig scherm

Erik van Loon start rally-seizoen in Qatar

Rally-coureur Erik van Loon uit Eerstel start zijn seizoen in Qatar. Samen met navigator Wouter Rosegaar rijdt hij met startnummer 206 op de Toyota Hilux de eerste wedstrijd van de FIA Wolrd Cup.

Van Loon: ,,Het is letterlijk een jaar geleden dat we met de Hilux hebben gereden. Dat was toen ook in Qatar, een rally waarin we het niet slecht deden maar de banden ons in de steek lieten. Qatar is veruit de moeilijkste Cross Country rally binnen de FIA World Cup. Het parcours is zeer verraderlijk en een klein foutje kan leiden tot erg veel tijdverlies. Aangezien het een jaar geleden is dat Wouter en ik samen in de auto hebben gezeten, gaan we in het begin vooral op zoek naar het goede gevoel in de auto. Ik verwacht dat we dit snel weer hebben gevonden zodat we ons daarna kunnen concentreren en kans kunnen maken op een van de podiumplekken.”

Op dinsdag zijn de keuringen en is ’s avonds de ceremoniële start. Op woensdag vindt de proloog plaats bij het Losail Circuit. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn de etappes in de woestijn van Qatar.

Volledig scherm
Erik van Loon © Van Loon Racing
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement