Volledig scherm

Erik van Loon start rally-seizoen in Qatar

Rally-coureur Erik van Loon uit Eerstel start zijn seizoen in Qatar. Samen met navigator Wouter Rosegaar rijdt hij met startnummer 206 op de Toyota Hilux de eerste wedstrijd van de FIA Wolrd Cup.

Van Loon: ,,Het is letterlijk een jaar geleden dat we met de Hilux hebben gereden. Dat was toen ook in Qatar, een rally waarin we het niet slecht deden maar de banden ons in de steek lieten. Qatar is veruit de moeilijkste Cross Country rally binnen de FIA World Cup. Het parcours is zeer verraderlijk en een klein foutje kan leiden tot erg veel tijdverlies. Aangezien het een jaar geleden is dat Wouter en ik samen in de auto hebben gezeten, gaan we in het begin vooral op zoek naar het goede gevoel in de auto. Ik verwacht dat we dit snel weer hebben gevonden zodat we ons daarna kunnen concentreren en kans kunnen maken op een van de podiumplekken.”

Op dinsdag zijn de keuringen en is ’s avonds de ceremoniële start. Op woensdag vindt de proloog plaats bij het Losail Circuit. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn de etappes in de woestijn van Qatar.

Volledig scherm
Erik van Loon © Van Loon Racing
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.