Volledig scherm
Frank Schuttert, hier op een archieffoto in actie bij het NK in Mierlo, was zaterdag de beste bij de Grand Prix in Valkenswaard. © ANP

Frank Schuttert verrassende winnaar van de Grand Prix in Valkenswaard

Zijn naam stond vooraf niet tussen die van de favorieten. Toch ging Frank Schuttert zaterdagavond met de overwinning lopen bij de Grand Prix van de Global Champions Tour in Valkenswaard.

Met zijn paard Chianti's Champion gaf de 24-jarige Nederlander uit het Belgische Meeuwen-Gruitrode de volledige wereldtop in Tops International Arena het nakijken.

Een honderdste
In een bloedstolle barage bleef Schuttert met een foutloze rit de Duitser Marcus Ehning precies een honderdste van een seconde voor. Diens landgenoot Christian Ahlmann eindigde als derde.

De Brabantse deelnemers kwamen er niet aan te pas in het individuele hoofdnummer in Valkenswaard. Maikel van der Vleuten werd achttiende en wereldranglijstaanvoerder Harrie Smolders kwalificeerde zich niet eens voor de Grand Prix. 

Praag
Voor tweevoudig Nederlands kampioen Schuttert was het zijn eerste overwinning in een vijf sterren Grand Prix. De in Ommen geboren ruiter kwalificeerde zich daarmee meteen voor de Global Champions Super Cup in Praag, in december van dit jaar.