Volledig scherm
© Team Tilburgs Truckparts

Frank Tilburgs doorstaat marathonetappe Dakar Rally goed

SALTA - De DAF van Team Tilburgs Truckparts heeft de marathonetappe in de Dakar Rally doorstaan. Een kapotte slang van het bandenaflaatsysteem was het enige euvel. Dat hadden chauffeur Frank Tilburgs uit Borkel en Schaft en zijn bemanning zelf provisorisch kunnen repareren.

Tilburgs zette dinsdag de twintigste tijd neer. In het klassement staat hij een plaatsje hoger. "Het is jammer dat de etappe woensdag door de duinen is geschrapt, want we komen hier natuurlijk niet om duizenden kilometers over de weg te rijden. Dat kunnen we in Europa ook. Maar het zal wel echt niet anders hebben gekund, anders schrappen ze niet dé etappe van de Dakar.."

Omdat de verbindingsweg naar Salta onbegaanbaar was geworden wegens een heuse aardverschuiving moesten de deelnemers en de service via een onverhard bergweggetje over een bergpas op 5.000 meter hoogte naar Salta. Daar kwam alles pas zo laat aan, dat de organisatie van de Dakar zich genoodzaakt zag de negende etappe te schrappen. “Het duurt nog wel even voordat de service hier is”, vertelde Tilburgs vanuit Salta. “Na de marathonetappe heeft de auto wel een goede beurt nodig.”