Volledig scherm
Concours Hippique Eindhoven, nummer 1 van de Derby: Maximilien Lemercier. © Jean Pierre Reijnen

Fransman Lemercier wint Derby

,,Incroyable", zei Maximilien Lemercier zaterdag na zijn zege in de Derby van CSI Eindhoven. 'Ongelofelijk', maar de Franse springruiter had het niet over zijn winst. ,,Nee", zei hij uitgelaten, ,,ik heb het over de wedstrijd. Wát een parcours. Ongelofelijk zwaar." 

Zijn paard Dandy du Calvaire maakte één springfout. Dat betekende vier strafpunten. Geen enkele combinatie in het 32-koppige deelnemersveld kreeg een foutloze rit voor elkaar. De Zweedse Erika Lickhammer legde in de enige derby van Nederland beslag op de tweede plaats. Dat deed ze met acht strafpunten. Wout-Jan van der Schans aasde op zijn zesde zege in de Derby van Eindhoven, maar hij werd deze keer derde. 

Schoenmakers

De Eindhovense Bianca Schoenmakers reed op de rug van Dha Dha een prima parcours. De combinatie eindigde op de vijfde plaats. Lemercier verdiende 13200 euro met zijn zege. Lickhammer streek 8000 euro op, terwijl Van der Schans 6000 euro mee naar huis nam. Schoenmakers kreeg 2400 euro voor haar vijfde stek. 

CSI Eindhoven wordt zondag besloten met de Grand Prix. Schoenmakers en Lemercier doen er niet aan mee. ,,Ik ben alleen voor deze derby naar Eindhoven gekomen", zei de Fransman. "En ik win 'm ook nog. Dadelijk wat eten en dan naar huis."  

Volledig scherm
EINDHOVEN - Concours Hippique Eindhoven, nummer 5 van de Derby: Bianca Schoenmakers © Jean Pierre Reijnen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement