Volledig scherm
Het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum in Eindhoven. archieffoto René Manders

Geen limiet Erik Cadée bij Eef Kamerbeek Games

EINDHOVEN - Discuswerper Erik Cadée is er zaterdagavond in Eindhoven niet in geslaagd om de limiet te slechten voor de Olympische Spelen. De atleet van het Vughtse Prins Hendrik won de Eef Kamerbeek Games met een afstand van 61,45 meter. Cadée moet 65 meter halen om zich te kwalificeren voor Rio. Bij de vrouwen won Corinne Nugter (AV NOP) het discuswerpen met 53,30 meter.

Jesper Arts van Lopersgroep Deurne won met overmacht de 400 meter horden. De meervoudig Nederlands kampioen op dit onderdeel klokte een baanrecord van 51,72 seconden en was daar voor dit moment tevreden mee. Arts was weer sneller dan bij de Harry Schulting Games in Vught en de T-Meeting in Tilburg. "Het is fijn dat ik mijn seizoen met dit Brabantse circuit kan beginnen. Ik krijg weliswaar geen tegenstand, maar kan me puur op mezelf focussen en zoeken naar verbeterpunten", aldus Arts. "Vandaag kon ik tot horde negen in vijftien-pas lopen, eerder moest ik na horde acht al van afzetbeen wisselen. Nadeel was wel dat ik nu met mijn andere been moest finishen. Het komt vanzelf dat ik het kan doortrekken. Komende week loop ik in Namen en Oordegem sterk bezette wedstrijden."

Uitslagen
​Patrick Cronie van het Amsterdamse Phanos won het kogelstoten met een afstand van 18,92 meter. Jurgen Wielart (AV Haarlem) pakte de winst op de 400 meter in 47,68 seconden. Succes was er ook voor atleten van de organiserende vereniging Eindhoven Atletiek. Joyce Puts was de snelste over 400 meter in een persoonlijk record van 55,46 seconden. Jos Elfring won in 15.09,36 minuten de 5000 meter. Jip Baltissen pakte het brons op de 100 meter in 11,00 seconden. Hij troefde daarmee zijn trainingsmaat Jonathan Mutebwa (vierde in 11,18) af. De zege was voor Marvin Douma in 10,72. Judith Bosker werd derde op de 100 meter voor vrouwen in 12,40 seconden. De winst ging in 12,14 naar Eva Bastmeijer van AV Attila Tilburg. Lisa Francini van Eindhoven Atletiek werd vijfde in de finale met 12,79.