Volledig scherm
Geert Warrink

Geert Warrink is cement van basketbalclub Almonte Eindhoven

EINDHOVEN - Het ED draagt sport in de regio een warm hart toe. Van voetbal tot korfbal en van biljarten tot shorttrack. Daarom organiseert het ED de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’.


Naam: Geert Warrink
Leeftijd: 55 jaar
Club: Basketbalclub Almonte Eindhoven

Met de hele familie
Het scheelt weinig of Geert Warrink is meer 'op de club' dan dat hij thuis is. Een geluk dus, dat inmiddels de hele familie is aangeschoven bij basketbalclub Almonte uit Eindhoven. "Tien jaar geleden begonnen mijn zoon en dochter met basketballen en als vader ga je dan natuurlijk kijken.

Mijn dochter speelt nog steeds, terwijl mijn zoon scheidsrechter en coach is en mijn vrouw zich met de ledenadministratie bezig houdt. Gelukkig wonen we dichtbij."

Noodoproep
Zelf raakte Warrink betrokken bij de organisatie van Almonte toen er een noodoproep voor een wedstrijdsecretaris kwam. "Dat werd mijn taak en dat is in de loop der jaren alleen maar uitgebreid. Nu draai ik ook kantinediensten, zaaldiensten, werk ik de administratie bij en zorg ik voor de materialen." Dat kost de clubman wekelijks veertig tot zestig uur. "Maar het is leuk werk en het geeft voldoening dat de vereniging blijft draaien."

Zijn goede humeur sleept Warrink er altijd doorheen. "Ik blijf altijd lachen, en al ben ik soms chagrijnig als bepaalde dingen niet gebeuren: dat laat ik aan niemand zien want zodra je een vrolijk gezicht hebt, gaan andere mensen vanzelf meehelpen."

Almonte draait op een relatief klein clubje vrijwilligers en heeft vier bestuursleden. "Dat is weinig voor een vereniging met driehonderd leden. Alles wat je met een glimlach gedaan kunt krijgen, is dus meegenomen."

Prestaties
Niet alleen het draaiende houden van Almonte vervult Warrink met trots, ook de prestaties blijven in de sport voor hoogtepunten zorgen. "Een paar jaar geleden speelden we met twee teams in de promotiedivisie. Dat waren de mooiste jaren, maar in mei werd het team van mijn dochter Nederlands kampioen en dat was ook prachtig. En afgelopen weekend won ons damesteam eindelijk weer eens een wedstrijd, ook nog eens met sprankelend spel. Maar het belangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt bij Almonte."

Op 21 november maakt de redactie de winnaar van de titel ED Clubheld bekend.

De ED winnaar strijdt op 30 november met veertien andere supervrijwilligers om de titel 'Clubheld van de amateursport 2016' en de hoofdprijs van 10.000 euro.