Volledig scherm
PREMIUM
24-09-2018: Judo: Ilona Lucassen: Papendal © Orange Pictures

Geldropse Ilona Lucassen gaat voor de zwarte band

Twaalf judoka’s, waaronder Ilona Lucassen uit Geldrop, strijden morgen in Almere om de nationale titel in de gewichtsklasse tot 78 kilogram. Lucassen behoort tot de podiumfavorieten.

Momenteel staat Ilona Lucassen (21) in haar gewichtsklasse nog in de schaduw van wereldtoppers als Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk. Maar de eerstejaars senior heeft plannen richting de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Daar wil de judoka haar droom waarmaken. Een droom die als jong meisje ontstond, toen ze op de markt in Geldrop de feestelijke huldiging bijwoonde van zwemmer Pieter van den Hoogenband. ,,Dat was een mooi feest, ik vond het gaaf. Ik vertelde mijn moeder dat ik ook wel die aandacht wilde. ‘Dan moet je wel eerst olympisch kampioen worden’, was haar reactie.”

  1. Eindhoven Atletiek stuurt Robert de Wit weg wegens ongepast gedrag: ‘Dit is voor iedereen verschrikkelijk’

    Eindhoven Atletiek stuurt Robert de Wit weg wegens ongepast gedrag: ‘Dit is voor iedereen verschrik­ke­lijk’

    Eindhoven Atletiek heeft trainer Robert de Wit, drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen weggestuurd na een nieuw incident. Een jeugdlid had een klacht ingediend over ongewenste opmerkingen, eerder kreeg Eindhovenaar De Wit al een tik op zijn vingers en twee jaar proeftijd vanwege ‘verbaal seksueel grensoverschrijdend gedrag’ tegen een meerderjarige atlete van de club, aldus Eindhoven Atletiek-voorzitter Patrick Stassen. ,,Het is een optelsom”, zegt de voorzitter.