Volledig scherm
© Bert Jansen

Gepromoveerd Klimop start uitstekend

ASTEN - Na de promotie van vorig seizoen zijn de korfballers van Klimop ook in de tweede klasse uitstekend uit de startblokken gekomen. Het achttal van de nieuwe coach Ferry Visser - de opvolger van succescoach Jorn van Laarhoven - versloeg op het eigen sportpark tegenstander Zwaluwen. Het werd 12-8.

De bijdrage van nieuwelingen Martijn Heesakkers en Kim Janssen had een positieve invloed op het spel van de Astenaren. Zwaluwen opende weliswaar de score, maar al snel wist Dirk Cortooms de gelijkmaker binnen te gooien uit een vrije worp. De gasten uit Zevenaar wisten nog eenmaal de voorsprong te nemen, maar vanaf de gelijkmaker van Anke Kerkers namen de roodwitten het initiatief. ,,De ruststand, 7-4, gaf duidelijk aan dat het rendement nog verbeterd moest worden, maar de wijze van kansen creëren stemde tevree”, vond Visser (45), die als korfballer dertig jaar voor PSV Korfbal actief was.

Na de pauze viel er nog genoeg te beleven voor het publiek. Zo werden de toeschouwers onder meer getrakteerd op een fraaie onehander van Marly van Kemenade, waarmee ze de 12-8 eindstand op het scorebord bracht. Coach Visser was dan ook content: ,,Deze winst is belangrijk voor het vertrouwen; de manier waarop die tot stand kwam biedt perspectief.”