Geraldo Holzken versloeg Eren Corlu in Alanya.
Volledig scherm
Geraldo Holzken versloeg Eren Corlu in Alanya. © Team Holzken

Geraldo Holzken zet ongeslagen reeks voort in Alanya: ‘Voor herhaling vatbaar’

Geraldo Holzken heeft zijn ongeslagen reeks van inmiddels 17 wedstrijden voortgezet met een zege in Alanya. De nog altijd pas 13-jarige Helmonder versloeg Eren Corlu op punten. Ook Nick Gruijters en Tai Terada, uitkomend voor Team Holzken, wisten te winnen op het gala van organisatie FFC. 

,,Ik ben trots op mezelf”, schrijft Holzken junior. Ondanks dat hij acht tellen kreeg in de tweede ronde, wist hij het gevecht in een extra ronde alsnog te beslissen. ,,Ik heb slim gevochten, mijn tegenstander zat zonder zuurstof.” Vader Nieky Holzken coachte zijn zoon in de tot kickboksarena omgebouwde discotheek in de Turkse badplaats. Organisator FFC zit al een tijdje achter de pupillen van Team Holzken aan. ,,We zijn super ontvangen en alles was goed geregeld. Het is zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Holzken, die al eens eerder met zijn team in Turkije was.

Ook toen wist Geraldo te winnen, in zijn nog prille carrière verloor de jonge kickbokser, onlangs nog uitgeroepen tot talent van het jaar in Helmond, nog nooit. Van de 17 partijen won hij er 16 en was er eentje onbeslist. Verder wist Gemertenaar Gruijters afgelopen weekend ook te winnen, op knock-out. Japanner Terada won op punten.