Volledig scherm
Luc van de Huijgevoort. © Rallymaniacs

Gevaarlijke Dakar-dag voor Van de Huijgevoort: 'Ik ketste er vol op en daar lag ik'

De vierde etappe van de Dakar Rally was voor motorrijder Luc van den Huijgevoort een zware en soms gevaarlijke dag. ,,Maar ik vond het wel leuk", stelde de debutant uit Luyksgestel.

De vierde etappe van de Dakar Rally was voor Van den Huijgevoort een achturige werkdag. Precies die tijd had hij nodig om de 330 kilometer special stage te volbrengen. Dat was sowieso al een knappe prestatie; van de 123 motorrijders die aan de start verschenen, haalden tien de finish niet. Onder de uitvallers bevond zich onder anderen klassementsleider Sam Sunderland.

,,Het was ook inderdaad een zware en soms gevaarlijke dag, maar ik vond het wel leuk”, zei Van de Huijgevoort aan de finish van de lus bij San Juan de Marcona. ,,Het was heel hard werken, en er is weer genoeg gebeurd vandaag, maar daar komen we ook voor, toch? Ik ben tevreden met hoe de dag is verlopen.

Steen

Van de Huijgevoort had zelf ook genoeg meegemaakt. Op ongeveer 120 kilometer in de proef, net voor een heel snel stuk overging in loodzware duinen, reed hij in het stof van een quad voor hem. Daardoor zag hij een steen over het hoofd. ,,Ik ketste er vol op en daar lag ik. De motor sloeg af en het duurde even voor ik ‘m weer aan de gang had. Daar heb ik toch wel een half uur aan zitten knutselen voordat ik weer op gang was.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement