Volledig scherm
PREMIUM
Glenn Coldenhoff bij de Dutch Masters in Oss © KNMV

Glenn Coldenhoff wordt ‘heel langzaam’ weer de oude: ‘Het gaat nog niet super, maar ik boek wel progressie’

Glenn Coldenhoff (28) is na een flinke crash in december nog niet waar hij wil zijn, maar de inwoner van Best wordt wel steeds fitter. Op voor hem vertrouwde grond zette hij de volgende stap in zijn herstel. Bij de Dutch Masters of Motocross eindigde hij in een sterk deelnemersveld uiteindelijk als vierde. ,,Het gaat nog niet super, maar ik boek wel progressie.”

Coldenhoffs vader hoorde woensdag aan het einde van de middag de ronkende motoren op circuit De Witte Ruysheuvel in Oss. Daar mochten deelnemers aan de Dutch Masters of Motocross, een wedstrijd met een deelnemersveld vol MXGP-rijders, de baan kalmpjes verkennen. Voor The Hoff was dat niet nodig. De in Best woonachtige motorcrosser deed er ‘vroeger’ bijna al zijn conditietrainingen. ,,Vanuit mijn ouderlijk huis in Heesch kun je de motoren goed horen. Ik was alleen vergeten te vertellen dat ik hier zou trainen, gelukkig is mijn pa toch nog even komen kijken”, zegt Coldenhoff met een grijns op zijn gezicht.

  1. Aline Zeler: ‘PSV, Ajax en Twente halen hetzelfde niveau’
    Ontknoping eredivisie vrouwen

    Aline Zeler: ‘PSV, Ajax en Twente halen hetzelfde niveau’

    Voor het eerst sinds PSV in de zomer van 2012 in het vrouwenvoetbal stapte, vecht de club tot het einde mee om de landstitel. Door de gemaakte stap in de professionalisering en een selectie die ook de komende jaren competitief lijkt, mag het seizoen hoe dan ook als geslaagd betiteld worden. Al zal het bij puntverlies vrijdagavond tegen FC Twente (19.30 uur in Eindhoven) voelen alsof de titel vliegensvlug door de vingers is geglipt.