Apollo uit Son
Volledig scherm
Apollo uit Son © Reza Karimi/FotoReza

Handballers Apollo Son promoveren naar eerste divisie, geen promotie vrouwen PSV

De handballers van Apollo uit Son spelen komend seizoen in de eerst divisie. De ploeg mag alsnog promoveren van de handbalbond. De vrouwen van PSV blijven komend seizoen actief in de eerste divisie. De nummer vier van afgelopen seizoen ziet BFC dat, als derde eindigde, de stap omhoog maken.

Met nog drie duels te spelen was Apollo koploper in de tweede divisie en lag het op koers voor promotie naar de eerste divisie. Totdat de handbalbond de competities besloot te beëindigen en geen promoties en degradaties te laten plaatsvinden. Apollo baalde, maar diende bij de handbalbond een verzoek tot promotie in. Aan dat verzoek wordt nu gehoor gegeven. Omdat de eredivisie komend seizoen uit zestien ploegen bestaat en ook de eerste divisie een flinke uitbreiding kent naar zestien ploegen, mag Apollo uitkomen in de eerste divisie. Het zorgt voor een extra feestelijk tintje aan het vijftigjarig jubileum dat de club dit jaar viert.

PSV Handbal

Voor de vrouwen van PSV was er minder goed nieuws. Het team van trainer Jeroen Baats had ook graag willen promoveren. De ploeg zou samen met drie andere teams via de nacompetitie gaan strijden om promotie naar de eredivisie. Door het coronavirus werd de nacompetitie geschrapt. Ook PSV diende een verzoek in bij de handbalbond, maar nummer drie BFC uit Beek promoveert naar de eredivisie. Hierdoor blijven de vrouwen van PSV nog een jaartje in de eerste divisie, waarin komend seizoen zestien ploegen actief zijn.