Volledig scherm
Handballer Iso Sluijters uit Eindhoven. © FotoReza

Handballers Sluijters en Jerry uit Eindhoven op longlist voor WK-kwalificatieduels

De nieuwe handbalbondscoach Erlingur Richardsson heeft 29 spelers, waaronder Iso Sluijters en Ephrahim Jerry uit Eindhoven, uitgenodigd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Griekenland en België. Van de selectie blijven uiteindelijk 16 spelers over die de WK- kwalificatiewedstrijden spelen. 

Volledig scherm
Ephrahim Jerry. © Rob Oostwegel

Nederland gaat na twee overwinningen op Griekenland en België aan de leiding in poule 5. De resterende WK-kwalificatieduels zijn op donderdag 4 januari in en tegen Turkije. Drie dagen later komen de Turken op bezoek in Sittard. Daarna volgt op donderdag 11 januari het uitduel in Griekenland en op zondag 14 januari wordt de WK-kwalificatie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen België.

De winnaar van de groep plaatst zich voor de WK-playoff in juni 2018. De tegenstander daarin is een ploeg die zich via het Europees Kampioenschap 2018 in Kroatië niet rechtstreeks heeft geplaatst voor het WK. De winnaar over twee duels kwalificeert zich voor het wereldkampioenschap 2019 in Denemarken en Duitsland. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement