Volledig scherm
Archiefbeeld Angela Steenbakkers. © ANP

Handbalster Steenbakkers ontbreekt in selectie EK-kwalificatie

Handbalbondscoach Helle Thomsen heeft Angela Steenbakkers (23) uit het Limburgse Peeldorp Beringe niet geselecteerd voor de twee EK-kwalificatieduels tegen Hongarije. De thuiswedstrijd is op 25 maart in Indoor Sportcentrum in Eindhoven.

Steenbakkers werd tijdens het WK handbal in december door Thomsen naar huis gestuurd. De Deense bondscoach riep toen Pearl van der Wissel op als vervanger.

In totaal heeft Thomsen nu zeventien speelsters opgeroepen voor het tweeluik met Hongarije. Martine Smeets is de enige linkerhoekspeelster. Later wordt de trainingselectie nog aangevuld met een extra speelster. Zestien handbalsters zullen uiteindelijk deel uit maken van de wedstrijdselectie.

De wedstrijd op zondag 25 maart in Eindhoven was binnen 24 uur uitverkocht. Een recordaantal van 6000 toeschouwers zal bij de wedstrijd aanwezig zijn. Nederland staat samen met Hongarije na twee gewonnen wedstrijden bovenaan in de poule. Wit-Rusland en Kosovo werden verslagen. De beste twee landen in de poule plaatsen zich voor het EK in Frankrijk.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement