Volledig scherm
© Wikipedia.org

Handbalsters PSV winnen en blijven subtopper

Het kostte de Eindhovensen wat moeite, maar uiteindelijk trok PSV Handbal toch aan het langste eind tegen het laaggeklasseerde Hercules: 25-28. De overwinning zorgt ervoor dat PSV voorlopig nog niet in de grijze middenmoot van de eerste divisie A verdwijnt. "Het was een lastige tegenstander.

De eerste helft is er nog niets aan de hand en kunnen we makkelijk uitlopen naar 8-14. In de tweede helft missen we te veel kansen, waardoor we Hercules terug in het zadel helpen. De overwinning is geen moment in gevaar gekomen, maar we vergeten de wedstrijd eerder te beslissen", aldus PSV-coach Fred Michielsen.

In de tweede divisie B werd er onderin het klassement de belangrijke wedstrijd tussen VHC uit Valkenswaard en Oliveo uit Pijnacker gespeeld. In het Zuid-Hollandse werd de wedstrijd uiteindelijk met 27-34 in het voordeel van de Brabantse vrouwen. Trainer André de Brouwer zag zijn ploeg eindelijk weer eens winnen en was content: "Onze dekking stond de eerste helft niet goed, maar na de rust veranderde dat. We waren feller en konde de voorsprong langzaamaan uitbreiden. Aan aanvallende kwaliteiten dus wederom geen gebrek."

De handballers van Apollo uit Son acteren in de hoofdklasse B en waren daar de laatste tijd lekker bezig; in heel de maand november werd er geen wedstrijd verloren. Des te verrassender was het dat de eerste wedstrijd van deze maand met 24-30 verloren werd van het lager geklasseerde Wittenhorst.

Bergeijk verloor het duel met mede-hekkensluiter Vlug en Lenig-2 met 23-18, waardoor het nu alleen onderaan staat.