Volledig scherm
Harrie van de Ven. © Jan Rosmulder

Harrie van de Ven uit Bergeijk siert terugkeer op met prima prestatie

ROSMALEN – Harrie van de Ven heeft zijn comeback in de driebandenwereld opgesierd met een puike partij. De speler uit Bergeijk moest na een dopingcontrole liefst anderhalf jaar vanaf de zijlijn toezien. Het gebruik van een medicijn, door zijn huisarts voorgeschreven en bij een eerdere controle probleemloos, leverde hem deze schorsing op.

Zondag ging hij met eerstedivisionist De Distel uit Roosendaal op bezoek bij Post Luchtkanalen in de Hazelaar te Rosmalen. Het werd een doorslaand succes bij de zege van zijn viertal. ”Deze rentree had ik alleen maar durven dromen”, aldus Harrie van de Ven. ”Ik won mijn partij met 17-40 na slechts twintig beurten. Het voelde fantastisch en mede hierdoor wonnen we met het team via 2-6. Ik ben erg blij weer terug te zijn.”

Van de Ven was afgelopen vrijdag al twee keer succesvol tijdens de GP driebanden in Vlaardingen. Door zijn schorsing moet hij nu in een eerder stadium van het toernooi beginnen. Hij speelt dit seizoen behalve voor de Distel ook nog voor Bousema Lochem. Dit kwartet strijdt in de Buffalo League voor handhaving op het hoogste niveau.

  1. Medailles lijken ver weg voor springruiters, Van der Vleuten een van de lichtpuntjes dit seizoen

    Medailles lijken ver weg voor springrui­ters, Van der Vleuten een van de lichtpunt­jes dit seizoen

    Aan de vooravond van de Europese kampioenschappen in eigen land was Rob Ehrens kritisch op de springruiters. ,,Door het ijs gezakt”, stelde de bondscoach onomwonden, na tegenvallende prestaties in de landenwedstrijd van Aken. Maikel van der Vleuten uit Someren keek bedenkelijk bij de vraag of een medaille straks haalbaar is in het Kralingse Bos van Rotterdam. ,,Zeg nooit nooit”, was het beste wat de winnaar van het CSI Twente er van kon maken.