Volledig scherm
Harrie van de Ven. © Jan Rosmulder

Harrie van de Ven uit Bergeijk siert terugkeer op met prima prestatie

ROSMALEN – Harrie van de Ven heeft zijn comeback in de driebandenwereld opgesierd met een puike partij. De speler uit Bergeijk moest na een dopingcontrole liefst anderhalf jaar vanaf de zijlijn toezien. Het gebruik van een medicijn, door zijn huisarts voorgeschreven en bij een eerdere controle probleemloos, leverde hem deze schorsing op.

Zondag ging hij met eerstedivisionist De Distel uit Roosendaal op bezoek bij Post Luchtkanalen in de Hazelaar te Rosmalen. Het werd een doorslaand succes bij de zege van zijn viertal. ”Deze rentree had ik alleen maar durven dromen”, aldus Harrie van de Ven. ”Ik won mijn partij met 17-40 na slechts twintig beurten. Het voelde fantastisch en mede hierdoor wonnen we met het team via 2-6. Ik ben erg blij weer terug te zijn.”

Van de Ven was afgelopen vrijdag al twee keer succesvol tijdens de GP driebanden in Vlaardingen. Door zijn schorsing moet hij nu in een eerder stadium van het toernooi beginnen. Hij speelt dit seizoen behalve voor de Distel ook nog voor Bousema Lochem. Dit kwartet strijdt in de Buffalo League voor handhaving op het hoogste niveau.