Volledig scherm
Met Eefje Boons (r) en Anouk Vetter was de 100 meter horden sterk bezet in Vught. © roy lazet

Harry Schulting Games: Vetter en Braun op schema

Ze kon er twee races over 100 meter horden lopen in goede weersomstandigheden en in een competitief veld. Daarom deed Europees kampioene zevenkamp Anouk Vetter donderdag mee aan de vijftiende Harry Schulting Games in Vught.

Vetter (25) zegt bewust de Brabantse gezelligheid te hebben opgezocht om weer in haar wedstrijdritme te komen. ,,De eerste was nog moeizaam, op de tweede zat de spanning die ik nodig had”, aldus de meerkampster, die tevreden was met haar tijd van 13,53 seconden. Het leverde haar de derde plaats op bij de Harry Schulting Games. De winst op de 100 meter horden ging naar Nederlands kampioene Eefje Boons in 13,35.

Ook tienkamper Pieter Braun uit Terheijden kende op de werpnummers een goede generale voor de Hypomeeting in Götzis, dé meerkamp van het jaar naast het mondiale toernooi.  Dat is dit jaar het EK in Berlijn. De 25-jarige atleet van AV Sprint uit Breda werd donderdagavond tweede bij het speerwerpen dankzij een persoonlijk record van 60,68 meter. Eerder op de middag had hij ook al een persoonlijk beste prestatie geleverd op het onderdeel discus. Die schijf vloog 47,83 ver.

Erik Cadée won bij zijn thuiswedstrijd het discuswerpen, maar met 60,12 bleef hij wel nog ruim drie meter onder de EK-limiet. Zaterdag heeft hij bij het NK Teams in Amsterdam een nieuwe kans. Het Vughtse Prins Hendrik is er titelverdediger. Verspringer Pim Jehee had met 7,54 meter de winst in zijn seizoensopener binnen en besloot zich daarna te sparen in dat teambelang. Namens de organiserende vereniging Prins Hendrik won ook Jesper Arts, hij noteerde op de 400 meter horden een tijd van 52,43 seconden.  

Op de 100 meter bij de vrouwen ging de zege naar Sacha van Agt van Eindhoven Atletiek. Zij klokte 11,76.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement