Volledig scherm
© Stock

HCAS is niet gemeen genoeg

overzicht hockeyDe vrouwen van HCAS speelden in de eerste klasse C met 2-2 gelijk tegen Oedenrode, waarna de shoot-outs werden gewonnen. 

Volgens HCAS-coach Jaap Habets had zijn team een punt verloren. ,,We zijn niet gemeen genoeg. Heel de wedstrijd hebben we druk op de tegenstander gehouden, maar we hebben een te hoog percentage slechte passes en keuzes. We mogen blij zijn dat we de shoot-outs hebben gewonnen, maar er is geen reden tot tevredenheid.” Voor de thuisploeg wisten Eva Zegwaard en Nathalie Thijssen te scoren.

De speelsters van HC Helmond verloren in de overgangsklasse B met 0-2 van Terriërs. ,,We speelden een goede eerste helft”, vond Helmond-coach Roeland de Laat. ,,En kregen kansen om op voorsprong te komen. Na rust vallen we even terug en dat wordt meteen afgestraft.”

De mannen van HC Helmond wonnen wel. In de eerste klasse C werd Concordia, dankzij treffers van Stijn Vermeulen, Luc de Wolf en Thomas Heling, met 3-1 verslagen. Ondanks de overwinning zag Helmond-coach Sjef Hendrikx verbeterpunten. ,,We creëerden veel kansen, maar we maakten ook veel foutjes. Concordia kreeg diverse strafcorners.” Klassegenoot HCAS kwam thuis tegen Rosmalen met 0-1 achter, maar wist dit dankzij drie goals van Tommy van Osch en één doelpunt van Joep van Grinsven om te buigen in een 4-1 overwinning. Toch bleef HCAS-coach Christian Kurtz kritisch. ,,We hadden er meer moeten maken.”

In de eerste klasse C hebben de hockeysters van het HOD uit Valkenswaard en HC Eindhoven met 2-2 gelijk. Denise Reker en Ilse Koch scoorden voor de thuisploeg, bij HOD waren Tedje Dingen en Fleur Burgmans trefzeker. HOD was het best in de shoot-outs.

2-2 werd het ook tussen HCAS en MHC Rooi. Floor Rooijakkers scoorde allebei de Sint-Oedenrodese treffers.

De mannen van HOD wonnen in de eerste klasse C met 0-2 van Maastricht. Tijme van Putten en Maarten Wezenberg zorgden voor de doelpunten.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement