Volledig scherm
PREMIUM
De Skoda Fabia van Erik van Loon, die vertrouwen heeft in een goede race. © Van Loon Racing

Het is dringen om de erfenis van Kobus

ELE-RallyOudgediende Piet van Hoof is niet van zins zich in de ELE-rally te laten wegdrummen door de aanstormende generatie R5-chauffeurs. De oud-winnaar is nog niet versleten, zijn 31 jaar oude auto evenmin.

De rol van luis in de pels is hem op het lijf geschreven. Vijftiger Piet van Hoof zal dit weekeinde tijdens de ELE-rally de colonne R5-favorieten in de wielen proberen te rijden. Waar oud-winnaars als Erik van Loon, Jeroen Swaanen en Jasper van den Heuvel, Henk Vossen en Bob de Jong zijn overgestapt op de nieuwe generatie R5-rallywagens, blijft de ondernemer uit Wintelre trouw aan zijn 'antieke' Mitsubishi Lancer Evo 4 uit 1988.

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."