Volledig scherm
PREMIUM
Hockeyster Malou Pheninckx hoopt dat ze deel uitmaakt van het team voor de Olympische Spelen in Tokio. © Pix4Profs/René Schotanus

Hockeyster Malou Pheninckx: ‘Olympisch vuur is door Tokio-trip aangewakkerd’

OP WEG NAAR TOKIOHockeyster Malou Pheninckx (28) uit Oosterhout bezocht afgelopen zomer het hockeystadion in Tokio en werd gegrepen door het olympisch virus. Volgend jaar hoopt ze haar debuut te maken op de Olympische Spelen.

Gigantische afscherm­doeken op de bouwhekken van olympisch hockeystadion Oi in Tokio ontnamen afgelopen zomer grotendeels het zicht op het veld. Maar de Nederlandse hockeysters lieten zich hierdoor niet afschrikken. Met de nodige creativiteit en acrobatiek konden ze toch een blik werpen op het blauwe hockeyveld. ,,Toen we daar achter het hek stonden te kijken, begonnen de Olympische Spelen voor mij echt te leven”, zegt Malou Pheninckx. ,,Een kippenvelmoment. Dan besef je: ik ga er alles aan doen om hier te kunnen spelen voor vijftienduizend toeschouwers.”

  1. Bekerstunt FC Eindhoven Vrouwen bij ongenaakbaar Saestum

    Bekerstunt FC Eindhoven Vrouwen bij ongenaak­baar Saestum

    In de competitie van de topklasse bedraagt de achterstand van FC Eindhoven Vrouwen op het nog ongeslagen en ongenaakbare Saestum zes punten. Het bekerduel in de tweede ronde tegen de ploeg uit Zeist werd onverwachts een prooi voor de Eindhovense meiden. Na het verstrijken van de reguliere speeltijd stond het 0-0. In de verlenging scoorden beide ploegen eenmaal, 1-1. De noodzakelijke strafschoppen werden door FCE beter genomen, 4-5.