Yibbi Jansen
Volledig scherm
Yibbi Jansen © Oranje-Rood

Hockeysters Oranje-Rood blijven ongeslagen na eenvoudige zege op Bloemendaal

De hockeysters van Oranje-Rood zijn na drie duels in de hoofdklasse nog zonder puntverlies. Vrijdagavond boekte de ploeg van Tina Bachmann de derde zege op rij. Bloemendaal werd eenvoudig opzij gezet: 5-2.

Halverwege stond het al 4-1 voor Oranje-Rood door doelpunten van Yibbi Jansen (strafcorner), Valerie Magis, Freeke Moes en Donja Zwinkels. In de slotminuut voor rust maakte Bloemendaal via Merel Aarts 4-1.

In de tweede helft zakte Oranje-Rood een beetje in. Kim van Leeuwen mocht vanaf eigen helft soleren naar een prachtige treffer: 4-2. De ploeg van coach Teun de Nooijer kreeg twee minuten later de kans om de spanning terug te brengen. Bloemendaal kreeg een strafbal maar keepster Sarah Sinck redde knap.

In het vierde kwart benutte Magis namens Oranje-Rood wel een strafbal; 5-2. De Eindhovense hockeysters verzuimden de score nog verder op te voeren uit een trits aan strafcorners.

In totaal kreeg Oranje-Rood tien strafcorners waaruit alleen Jansen wist te scoren. In de slotfase onderscheidde keepster Sinck zich door opnieuw een strafbal te stoppen.